Vårt arbete med vaccinering mot Covid-19 väcker uppmärksamhet

28 april 2021

Förra veckan slog vi upp portarna till vaccinationscentralen i Oskarshamn, vilket uppmärksammades av flera lokala medier. Vi är glada över att vara igång och ser nu fram emot att få börja vaccinera mot covid-19 även i Borgholm, Göteborg och Växjö.

Under en längre tid har vi hjälpt till i kampen mot Covid-19 genom provtagningar. Nu är vi även igång med vaccinering då vi öppnade vår första vaccinationscentral i Folkets park i Oskarshamn. 
– Jag tror iDoc kan bidra med mycket. De har skapat ett bra system i den här lokalen och vi tror att detta kan bli ett mycket bra samarbete, säger Marie Ragnarsson, vaccinsamordnare i Region Kalmar till Hela Östra Småland.
– Vi har verkligen fått bästa möjliga lokal här. Vi ser fram emot att få göra en insats och hjälpa till, säger Erik Lindh, läkare och grundare av iDoc till tidningen. 

Arbetet uppmärksammades även i Vimmerby tidning under rubriken:
“Beredda vaccinera var tredje minut – Hit kan alla åka"

Barometern i Oskarshamn skrev om vaccinationscentralen och även SVT småland gjorde ett inslag, där Marie sa:
– Vi ser att vi kan vaccinera betydligt fler här än vad vi kan göra på en hälsocentral per timme. 

Under de två första veckorna beräknar vi att ta emot 500 personer i veckan i Oskarshamn för att därefter öka till 650 personer per vecka. 

Fler vaccinationscentraler på gång

Under vecka 19 växlar vi upp genom att öppna nya vaccinationscentraler. Denna gång i Borgholm, Göteborg och Växjö. 
– Vi är taggade inför utmaningen och kommer på ett smittsäkert sätt dra vårt strå till stacken för att stoppa pandemin, säger vår affärsutvecklare Gustav Larsson.