Jaqueline Mourou “Nu har jag en helt annan livskvalitet”

3 juli 2020

Det har gått sex år sedan Jaqueline gick över från att vara anställd till att jobba som bemanningssjuksköterska. Trots att hon var livrädd innan är det ett beslut hon inte ångrar. Förutom att hon tjänar med pengar och har mindre ansvar äger Jaqueline sin egen tid. 

Rädslan i att gå över till konsult inom vården låg hos Jaqueline i att hon inte visste vad hon gav sig in på.
- Jag tog steget in i den okända värld som alla pratade om. Anledningen till att jag bytte var att jag ville styra över mitt liv bättre. Jag fick bestämma över mitt schema själv och lönen var mycket bättre. 

Det har gått några dagar sen hon slutade sitt uppdrag inom äldrevården i Linköping och nu är hon ledig en vecka innan hon börjar på nästa. 
- Jag fick en hel flyttkartong med blommor och vinflaskor när jag slutade. Det värsta med bemanning är att lämna alla man tycker om. 
Men att gå tillbaka till en anställning är inte aktuellt. 
- Som bemanningssjuksköterska har man inte samma helhetsansvar och kan därför fokusera mer på att göra ett bra jobb. Jag behöver inte arbeta med utveckling av verksamheten. 

Jaqueline berättar att hon även utvecklas mer som sjuksköterska i och med att hon har tid att läsa på om exempelvis olika sårutvecklingar och patienterna hon vårdar. 
- Man blir både omtyckt och duktig på sitt jobb. Som anställd får man mer ansvar, lägre lön och inte lika mycket tacksamhet. Nu har jag en helt annan livskvalitet. 

För två år sedan bytte Jaqueline bemanningsföretag till iDoc. 
- Jag älskar hemsjukvården och på iDoc kan jag handplocka de uppdrag jag vill ha. Innan kunde jag bli placerad var som helst. Jag trivs, har kul och det är en trygghet att ha kontrollen själv. 
En annan anledning till att hon trivs så bra på iDoc är kollegorna. 
- Det är drivna och duktiga sjuksköterskor som jobbar på iDoc. Vi brukar träffas och ha kul och när vi är på olika uppdrag kan vi ringa varandra om vi har medicinska frågor. Jag trivs så sjukt bra!