Vi välkomnar Patricia och My till Team iDoc

16 juli 2021

I början av sommaren fick vi på iDoc förstärkning av en ny vaccinationssamordnare, Patricia Stanizewski och av My Norrström, som arbetar administrativt på kontoret. Båda två tycker det är spännande att få vara med och bekämpa covid-19, att få vara med och lösa en ny situation som vi inte varit i förut.

My Norrström hade hört mycket bra om teamet på iDoc och sökte sig till oss nu när vi behöver förstärkning med det administrativa.
– Jag har tidigare jobbat administrativt inom modevärlden. När jag sökte jobbet på iDoc gick det snabbt och det händer saker hela tiden.

Främst tar hon hand om våra vaccinationsuppdrag, frågor som kommer i samband med det och skickar ut PCR-intyg. Hon hoppas även in för lediga kollegor nu under sommaren.
– Det känns jättebra och jag tycker att branschen är intressant. Jag jobbar med någonting som rör oss alla. Vi har inte varit med om en pandemi förut och allmänheten har många frågor och funderingar. Det är spännande att få vara med och hitta lösningar som fungerar.

Förväntningarna hon hade på teamet har mer än väl uppfyllts.
– Jag har blivit bra omhändertagen. Alla hjälps åt, är tydliga, raka och härliga. Det gillar jag.

“Det känns fint att ha fått ett så stort ansvar”

Som vaccinationssamordnare ser Patricia Stanozewski till att vi har rätt bemanning i förhållande till hur mycket vaccin vi får på våra vaccinatioscentraler, hon lägger ut lediga tider till allmänheten och är även platsansvarig på vår central i Oskarshamn.
– Vi har ett tätt samarbete med region Kalmar, Kronoberg och Sörmland och vi vaccinerar även i Partille och Lerum.

Hon berättar att varje sjuksköterska vaccinerar ungefär 20 personer i timmen.
– När vi öppnade för åldersgruppen 18+ i Göteborg gick 1300 tider åt på 5 minuter. Det är fint att veta att så många vill vaccinera sig.
Hon svarar även på frågor från allmänheten, bland annat om vilka vaccin vi erbjuder.
– Det här är ett nytt och spännande jobb som jag är glad att jag fick möjligheten att hoppa på.

Det mest inspirerande med jobbet tycker hon är att se när alla på vaccinationscentralerna arbetar tillsammans för att bekämpa pandemin.
– I Oskarshamn har vi 6 bås och kan vaccinera 120 personer i timmen. Det är mäktigt att se. Bland annat är det pensionerade distriktssköterskor som hoppar in och jobbar nu.

Patricia berättar att hon blivit mottagen på iDoc med öppna armar.
– Jag trivs superbra och det känns fint att ha fått ett så stort ansvar. Vi är ett bra team som har roligt tillsammans.