Nu har vi vaccinerat över 150 000 människor

1 september 2021

Nu har vi vaccinerat över 150 000 människor. Det känns riktigt häftigt att vi klarat av ett så stort antal vaccinationer på kort tid då vi aldrig haft ett liknande uppdrag innan. Men vi hade inte klarat det utan alla grymma konsulter som jobbat hårt under våren och sommaren.

Vår konsultchef Martina Bäck är full gång med att flytta vaccinationscentralen i Borgholm till en annan lokal. Vårens och sommarens vaccinationsuppdrag runt om i landet har gjort att hon varit mycket på resande fot. 
– Nu har vi vaccinerat över 150 000 människor, det känns verkligen jättebra att få vara med och hjälpa till under pandemin. 

Efter en period med högt tryck börjar det lugna ned sig lite och vecka 38 stänger vi vår vaccinationslokal i Oskarshamn. Andra kommer att ha öppet oktober ut. 
– Det har varit en rolig period, men det ska bli kul att komma tillbaka till kontoret igen. 

Fullt fokus på våra konsulter

Under hösten kommer vårt främsta fokus ligga på att hjälpa vården med bemanning. 
– Vi har nyligen anställt Jessica så nu är det två som jobbar heltid med det. Jag och Patricia kommer även att stärka upp under hösten, säger Martina och fortsätter:
– Jag ser fram emot hösten. Det ska bli roligt att avsluta vaccinationuppdragen och utvärdera att allt vi gjort. Vi har skött det bra, mycket tack vare alla grymma konsulter som har kämpat hårt. Det känns häftigt att vi har klarat av att utföra så stort antal vaccinationer eftersom vi aldrig haft ett liknande uppdrag tidigare. Det har varit mycket snabba puckar och förändrade rutiner för att följa regionernas bestämmelser. 

Hon är även övertygad om att nya spännande utmaningar väntar runt hörnet. 
– Vi håller på att titta på andra områden där vi kan hjälpa till.